Programma 2018

Oorspronkelijk plan van ingenieur Lely (Collectie Museum Batavialand, Lelystad)
Oorspronkelijk plan van ingenieur Lely (Collectie Museum Batavialand, Lelystad)

DAGTOCHTEN IN FLEVOLAND

 

2018 is een bijzonder jaar voor Flevoland: honderd jaar geleden werd de Zuiderzeewet aangenomen en dat was het startsein om de plannen van ingenieur Cornelis Lely te gaan uitvoeren. Dat gaat groots gevierd worden en is dus een extra reden om op verkenning te gaan in de jongste provincie van Nederland. Ran Reizen heeft weer een aantal interessante wandelingen op het programma staan waarmee ik je enthousiast hoop te maken voor deze markante regio die een heel eigen geschiedenis heeft en een prachtig landschap te bieden heeft.

 

 

Klik hier voor meer informatie over de activiteiten rond de viering van 100 jaar Zuiderzeewet

 

Bekijk hier de foto's van de wandelingen in Flevoland in 2016/2017 

 

  De Groene Kathedraal bij Almere
De Groene Kathedraal bij Almere

Zuid Flevoland: rondwandeling bij Almere

 

In juni gaan we naar de jongste stad van Flevoland: Almere. Vanaf het stadslandgoed de Kemphaan maken we een gevarieerde rondwandeling langs een aantal bezienswaardigheden. Het meest  in het oog springend is wel 'de Groene Kathedraal': een kathedraal gevormd door een groep Italiaanse populieren, gebaseerd op de plattegrond van de kathedraal van Reims. Het is een voorbeeld van landschapskunst in de polder en is een project van kunstenaar Marinus Boezem.

 

Datum:  24 juni 2018

Afstand:  16 km

Max 12 deelnemers

Prijs: € 15, -  (incl. koffie)

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@ranreizen.nl 

 

 

 

Verder in 2018: 

 

Oost Flevoland - rondwandeling vanuit Ketelhaven  

Ketelhaven is een voormalig werkkamp van waaruit Oostelijk-Flevoland is ontgonnen en waar het gemaal Colijn staat, één van de drie gemalen die de polder hebben drooggepompt. De wandeling voert langs de dijk van het Ketelmeer naar een van de oudste bossen in Flevoland, het Roggebotzandbos. Dit bos is aangelegd op een oude zandbank van de voormalige Zuiderzee. Kris kras verkennen we dit verrassend veelzijdige bos waarin onder andere een beschermd scheepswrak ligt. Door waterrijke graslanden, aangelegd onder aan de dijk, lopen we terug naar Ketelhaven.

 

Oost Flevoland - rondwandeling naar en op het voormalig werkeiland Lelystad Haven met aansluitend een bezoek aan het museum Batavialand.

 

Noordoostpolder - rondwandeling vanuit Kraggenburg naar 'Pier en Horizon'.