Programma 2017

* Nederland: dagtochten in Flevoland

* België: dagtocht naar Luik met de Alliance Française Zwolle

 

FLEVOLAND

 

"Onbekend maakt onbemind". Dat gaat helaas op voor de jongste provincie van Nederland: Flevoland. Door middel van een aantal interessante wandelingen in verschillende jaargetijden hoop ik je enthousiast te maken voor deze bijzondere regio die een heel eigen geschiedenis heeft en een prachtig landschap te bieden heeft.

 

Bekijk hier de foto's van de wandelingen in Flevoland in 2015/2016 

 

  De Groene Kathedraal bij Almere
De Groene Kathedraal bij Almere

Zomer - rondwandeling bij Almere

 

Nadat we in maart gewandeld hebben op en rond het oude eiland Urk gaan we in mei naar de jongste stad van Flevoland: Almere. Vanaf het stadslandgoed de Kemphaan maken we een gevarieerde rondwandeling langs een aantal bezienswaardigheden. Het meest  in het oog springend is wel 'de Groene Kathedraal': een kathedraal gevormd door een groep Italiaanse populieren, gebaseerd op de plattegrond van de kathedraal van Reims. Het is een voorbeeld van landschapskunst in de polder en is een project van kunstenaar Marinus Boezem.

 

Al volgeboekt !

Datum:  28 mei

Afstand:  16 km

Prijs: € 15, -  (incl. koffie)

 

 

 

 

Verder in 2017:  rondwandeling vanuit Ketelhaven  

Ketelhaven is een voormalig werkkamp van waaruit Oostelijk-Flevoland is ontgonnen en waar het gemaal Colijn staat, één van de drie gemalen die de polder hebben drooggepompt. De wandeling voert langs de dijk van het Ketelmeer naar een van de oudste bossen in Flevoland, het Roggebotzandbos. Dit bos is aangelegd op een oude zandbank van de voormalige Zuiderzee. Kris kras verkennen we dit verrassend veelzijdige bos waarin onder andere een beschermd scheepswrak ligt. Door waterrijke graslanden, aangelegd onder aan de dijk, lopen we terug naar Ketelhaven.

 

 

2017

* Wandeling in het Holsterwold bij Zeewolde met een bezoek aan landschapskunst:  'Sea Level'.

* Wandeling in het Rivierduingebied bij Swifterbant en een bezoek aan het Observatorium Robert Morris.

* Wandeling op en om Urk

 

 

Luik: la Boverie
Luik: la Boverie

Op reis met de Alliance Française Zwolle 

Op 13 mei zijn we naar de gezellige en verrassend interessante stad Luik (België) geweest. De stad, gelegen aan de Maas, is tegenwoordig 'hip' en ligt op slechts een half uurtje rijden van Maastricht. 

 

Na een bezoek aan La Boverie, het nieuwe museum voor Schone Kunsten, hebben we het moderne TGVstation Luik-Guillemins bewonderd. Na de lunch - met typisch Luikse specialiteiten zoals 'boulets', gehaktballetjes - volgde een rondleiding door het historisch centrum. Na afloop waren de deelnemers het er over eens: "Liège vaut bien une visite".